24.-28.5.2017
        Fin | Sv | Eng 

 Vuoden 2017 pääesiintyjät 

 

Solala, SE

 Ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyy ruotsalainen, vokaaliseksi voimatrioksi luonnehdittu Solala, joka on vain muutamassa vuodessa tehnyt huikean uran. Solala on ainutlaatuisella soinnillaan, loistavilla sovituksillaan ja vaihtelevalla ohjelmistollaan omatekoisten rytmisoittimien säestämänä muuttanut käsitystä siitä, miltä lauluyhtye voi kuulostaa.


Grex Musicus

 Suomen suurin lauluyhtye Grex Musicus muodostuu yli kolmestakymmenestä ammattimaisesta, muuntautumiskykyisestä ja persoonallisesta laulajasta johtajanaan legendaarinen Marjukka Riihimäki. Grex Musicuksen ohjelmisto ulottuu modernista taidemusiikista viihteeseen, popista klassiseen ja suomalaisesta kansanperinteestä argentiinalaiseen tangoon. Slogan "Tunne, jonka kuulet"

Heinavanker, EE

 Varhaiseen kirkkomusiikkiin suuntautuva virolainen kokoonpano Heinavanker tekee säännöllisesti kiertueita ympäri Eurooppaa. Heinavanker päivittää ja elävöittää uudella voimalla suullisena perintönä satoja vuosia kulkeneita virolaisia kansansävelmiä sekä ikivanhaa suomalais-ugrilaista lauluperinnettä

Key Ensemble

 Turkulainen kamarikuoro Key Ensemble on viime vuosina noussut yhdeksi kiinnostavimmista suomalaisista kuoroista. Kuoro on tullut tunnetuksi ennen kaikkea puhtaasta ja täyteläisestä soinnistaan sekä innovatiivisista konserttikokonaisuuksistaan.

Juditha Triumphans 

 Vuoden suurin yksittäinen produktio tulee olemaan Antonio Vivaldin oratorio Juditha Triumphans. Produktio on Akademiska Damkören Lyranin ja Suomalaisen barokkiorkesterin yhteistyö. Solisteina esiintyvät sopraano Kajsa Dahlbäck sekä mezzosopraanot Ylva Gruen, Katariina Heikkilä ja Essi Luttinen.

Ruamjai
 
 
Jyväskyläläinen Ruamjai puolestaan tunnetaan ilmeikkäästä ja eloisasta esiintymisestään. Ruamjai järjestää myös workshopin, jonka teemana on äänimaiseman luominen kuoron keinoin.

 Tuuletar

Tuuletar on lyhyessä ajassa tehnyt itsensä tunnetuksi yhtenä maamme kansainvälisimmistä a cappella –ryhmistä. Tuulettaren sävellyksissä yhdistyvät suomalainen kansanperinne, globaalit vaikutteet ja urbaani nykymusiikki.

Juurakko

Nykykansanmusiikista vaikutteita ottavan Juurakon juuret ovat bluesissa. Laulajattaret käsittelevät yhtä lailla suvereenisti jouhikkoa, kitaraa ja matkaharmonia kuin plankkua, kapsäkkiä ja bassorumpuakin. Bändi säteilee uskomatonta soittamisen iloa ja energiaa, joka leviää yleisöönkin.

Reippaat äidit

Reippaat äidit sai alkunsa vanhempien yhteistyöstä päiväkoti Vironniemessä Helsingissä. Ryhmän hurtti ja iloinen ohjelmisto ja esiintymiset ovat viihdyttäneet yhtä lailla päiväkotilapsia kuin kansanedustajiakin.

Må Pyton

Vokaaliyhtye Må Pyton Jyväskylästä esittää nimensä mukaisesti Monty Pythonin musiikkia suomeksi käännettynä. Mukana paketissa ovat nokkelat juonnot sekä aimo annos huumoria ja parodiaa.

 
 

Linkkejä


Suomen Työväen Musiikkiliitto - STM

Sulasol

Finlands svenska sång-och musikförbund    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lipunmyynti

 

 

 


Liput Anna palautetta Facebookissa Yhteystyökumppanit & sponsorit