16.-19.5.2019
        Fin | Sv | Eng 

 Huvudartisterna 2019

Double Date (USA) 

Double Date sjunger roliga, jazziga arrangemang med tajta harmonier och till största delen i barbershop-stil. Till repertoaren hör barbershopklassiker, folksånger, musikalverk, jazz-sångens standardlåtar, västerländska och indiska traditionella sånger samt pop-musik från hela 1900-talet.

 

  

 

 

Philomela  (FIN)

Philomela består av cirka 60 fördomsfria kvinnor som älskar att sjunga. Tillsammans är de ett smidigt instrument, ett mångstämmigt instrument.  Kören rör sig och bär ljudet i rummet in bland publiken och omkring den. Musikråd Marjukka Riihimäki har lett Philomela ända sedan kören grundades. Philomela, som är grundad 1984 och verkar i Helsingfors, har blivit en av vårt lands mest betydande körer och får bred internationell uppskattning.

 

 

 

 

Barnoperan Askungen (FIN)

Den ursprungliga, nästan tre timmar långa operan har nu kortats ner och arrangerats till en smidigare och lättsammare version för barn. Finskspråkiga talrepliker har också lagts till. Artisterna är unga yrkessångare och pianisten Laura Kivikoski imiterar orkestern. Det är en arbetsgrupp som har satts ihop för den här produktionen. handling har virats in i den mest vackra och humoristiska musikaliska form. Det här förnyade och fräscha utförandet bjuder på en rolig och livsglad ung flickas uppväxthistoria, där förståelse, kärlek och förlåtelse till slut vinner. Regin är modernt medryckande, rolig och full av glada överraskningar och episoder. 

 

Humanophones (FRA)       

 HUMANOPHONES skapar musik som produceras helt och hållet med kroppen. Den här kvintetten består av tre sångare och två kroppsslagverkare. HUMANPHONES är en explosiv ”Groov’Animé”, där rösten i alla sina former med kroppen som slagverk spelar en jublande konsert! HUMANOPHONES destillerar en ursprunglig alkemi, som blandar pop-musik, funk, jazz, soulmusik och inspirationer från folkstammar härifrån och därifrån. En vild och energisk fräschhet strålar ut från det här bandet!

 

 

Cantores Minores (FIN) 

Helsingfors domkyrkas gosskör Cantores Minores (grundad år 1952) är Finlands största och mest professionellt inriktade gosskör och körskola, vilken fungerar som både musikalisk och andlig fostrare för pojkar och unga män i huvudstadsregionen. Cantores Minores -kören är känd speciellt för sin produktion av stora kyrkomusikverk av Bach, Händel och Mendelssohn och hämtar sin inspiration främst i den tyska lutherska gosskörstraditionen. Kapellmästare och musikdoktor Hannu Norjanen fungerar som konstnärlig ledare för Cantores Minores samt som rektor vid Cantores Minores musikinstitutet.

 

 

  
 

 

 

 

 

Huvudartisterna för 2019: 

Barnoperan Askungen (FIN) Cantores Minores (FIN)       Double Date (USA) Humanophones (FRA)    Philomela (FIN)


Biljetter Ge feedback via Facebook Samarbetspartner och sponsorer